"Ya Allah Berikan kekuatan dalam mengharungi setiap perjalanan di dunia ini. Semoga beroleh kebaikan dan di jauhkan segala kejahatan. Aamiin"

Rindu Akan Selalu BersamaMu Ya Allah , Kirimkan Juga Rinduku Ini DiHatinya Setiap Saat.. Aaminn

Thursday, December 9, 2010

~Fb baRu Vs Fb laMa~

ramai yang bingung tentang theme baru fb nie..hehehe..kali nie cite pasal fb la plak yer..boleh bah kan..opssss sabah ku da kuar la..xpa kan...campur yer kawan...ok balik pada asal tentang theme fb baru nie...

mereka merasakan yang menggunakan fb baru nie..agak sukar nak gunakan..mmg la sukar bab benda baru kan..kene la godek2 klu nak belajar kan....tapi sedangkan pakar pun mengeluh, nie kan plak yang user biasa..mengeluh paling teruk la.....

apa pun pic kat bawa nie..adalah antara perbezaan yang ima dapat kesan perbezaannya..mari kita sama2 lihat perbezaan nie k...ima kan terang kat gambarnya..

pic kat ats nie adlah theme fb lama..klu kita lihat, theme agak senang d'handle kerana semua da tersedia..maklumat info pun xla d'paparkan semua, selain teratur semua dalam setiap boxkan...selain teratur dan kemas....

pic kat ats nie plak adalah fb bertheme baru..hahahaha...fb kawan aq yang jadi mangsa...maaf yer awk...saje pilih fb awk..sebab suka ati sy la kan..ok balik pada cerita asal..theme baru nie banyak beza dengan yang lama..kamu lihat pada nombor2 yang ima letak tue..e2 la antara perbezaanya...semua maklumat d'paparkan..xle nak sorok2 da...picture yang d'tag kat kita pun d'paparkan sekali...

pada ima theme nie agak berserabut..semua benda nak d'tunjukkan selagi..nampak terlalu padat kan..apa kata kamu plak?..tapi pada yang suka kan cabar..mungkin xkisah dengan fb baru, tapi bg ima..ima lagi selesa dengan yang lama..hehehehe..bab xya nak peningkan kepala la kan..kikikiki...

banyak kawan2 ima yang tanya, bagaimana nak tukar theme baru ke lama yer..so nie ada ima sisipkan sikit cara macam mana nak tukarkan..mari kita sama2 belajar yer..^_^

1) My Account

2) Deactivate Account

3) Pilih option This is temporary. I'll be back.

4) masukkan password

5) login semula

6) anda akan dapat facebook theme asal. simply..



kamu hanya perlu ikut langkah nie..semoga berjaya menukarnya..peace (^_^)v

16 Sudah Luah:

princeduyong said...

setia pada yang lama...

QueenImah said...

betul..sedia pada yang lama..^_6

Haa Fakihah said...

heee. tenkiuuu for d info. adk angkat haa sebok bising2 tnye cane nk tukar.

nuyuEna said...

dah buat..tapi still jd yg baru jugak la..huhu...

QueenImah said...

Haa fakihah..welcome ^_^

QueenImah said...

nuyu..ooo yeke...xtau la ape masalah tue..hehe

Redbloodsnow said...

eh..baru akak taw yg FB dh ade new theme ah. camne nk apply ek?

Anonymous said...

nasib bek aku on9 guna hp jak... Tak da berubah apa2 pun. Tetap gak sama spt dulu...

QueenImah said...

kak zie..klu xsilap ima..ada dia bg tau get new profile kat setiap profile fb kita..

QueenImah said...

anymous...hehehe..

Anonymous said...

aku ndak tau lah mcm mana rupanya kalau aq guna pc on9. Mgkn bengang jg tu.

QueenImah said...

test la sekali on9 pc...hehe

Anonymous said...

tak da masa nak on9 guna pc.. Nntlah kalau ada pc kat umah,baru on9 guna pc

QueenImah said...

iyer la...

Misz Chienta said...

lama dah nak tanya sapa2 yang tau pasal nie rupanya ima ada
bagitau dlm blog nie...nak cuba gak la..thanx infonya..

QueenImah said...

miz chienta...welcome...semoga info nie berguna...