"Ya Allah Berikan kekuatan dalam mengharungi setiap perjalanan di dunia ini. Semoga beroleh kebaikan dan di jauhkan segala kejahatan. Aamiin"

Rindu Akan Selalu BersamaMu Ya Allah , Kirimkan Juga Rinduku Ini DiHatinya Setiap Saat.. Aaminn

Sunday, July 31, 2011

Doa Niat Puasa + Bonus

as salam
esok dah puasa kan..tau kan?
hehe klu tak tau..nie nak bagi tau ler
ESOK PUASA

oleh kerana esok puasa
maka kene la pasang niat berpuasa
so sape yang tak tahu..maka nie ima
nak share sama2
Doa Niat Berpuasa
.
.
v
dan ima bagi bonus kat semua
cewahhh bonus tue..bunyi baik je..lalala
bonusnya ialah
Doa Niat Berbuka Puasa
.
.
.
v
semoga ramadhan kali ini memberi kita seribu kebaikan dan pahala dilipat kali gandakan dengan amalan kita..amin

| jangan lupa sahur |

Salam Ramadhan Al-Mubarak

As salam
semoga hari ini akan memberi kita semangat
agar hari esok dapat kita lalui dengan penuh bermakna

Salam Ramadhan Al-mubarak
kepada semua blogger, rakan, teman, keluarga dan si Dia
tak lupa kepada orang selalu lalu diblog ini dengan hati yang mahu mencari musuh

semoga kedatangan ramadhan kali ini
akan memberi seribu kebaikan dan pahala berganda kepada kita

kepada kawan ima
selamat berpuasa..semoga ramadhan tahun ini
akan membuahkan rezeki yang sedang diusahakan

apa pun yang berlaku nanti
adalah ujian Allah kepada kita
dan semoga akan terus sabar dan tabah melaluinya
insyaAllah

| ramadhan datang lagi |

Saturday, July 30, 2011

Sedih Menunggu T__T

hari nie panas terik sangat
tapi mulanya biarpun panas, aku terasa iya sejuk je
namun tak lama, kerana panasnya kali ini
membakar kulit dan hati ku

mana tak panas, kalau 1 1/2 jam menunggu
tanpa ada kabar yang d'bagi tahu
1 1/2 jam..bukan 1/2 jam
so sad la menuggu seperti orang Budu
huh benci yang teramat d'buat seperti ini

sedih sangat biar d'biar menunggu tanpa kabar
sedih menuggu tue nak je airmata kuar
nasib baik lah orang bersilih ganti ada kat bus stop
kalau tak..da lama air mata ini kuar

klu suruh tunggu kat umah tak pe juga
nie kat BUS STOP ok
tak ke malu orang tengok
kita dok d'ctue tak jalan jalan
huhuhu..sampai hati buat begini

msj tak boleh ke?
1 msj pun xpe la, janji jangan buat menunggu
sampai begitu lama

| sudah habis nangis |

Friday, July 29, 2011

Juara Rakyat Bahagian Tawau

Juara Rakyat Bahagian Tawau
hohohoho
Bulan Ekonomi & Keusahawanan

tadi nampak orang tengah membuat persiapan tuk juara rakyat yang akan d'adakan esok depan Majlis Perbandaran Tawau..tema yang ima nampak tadi Putih dan merah..wahhhhh suka color itu ok...hehehe

banyak kanopi yang telah d'sediakan..mesti banyak kedai yang d'buka nanti..heheh pasti banyak barang yang akan d'jual...so apa lagi..jom ramai ramai kita memeriahkannya..malam plak ada persembahan..ada artis jemputan tue...hehehe..tapi mesti tak boleh pergi malam...biasa la anak pompuan kan..omak tak bagi kuar malam..lalaalaa

apa pun...esok nak p juga..nak nampak kedai apa yang d'buka...mesti ramai dan panas..hahahahaha...sabar je la..nie nak kumpul kawan jalan ramai ramai plak...hehehehe

| mana kawan kawan nie |

Thursday, July 28, 2011

Panas Terik + Kelapa

huk huk huk
panas terik hari nie..sangat luar biasa ok . . .tersangat la panas..sampai la tekak sakit dan perit..dan batuk meyerang...emmm tak suka sangat la..

tengok la cahaya matahari yang mengeluarkan cahaya..terik sangatkan..kulit pun seperti mau terbakar klu kene..huhu..nasihat aq d'bagi..klu umah pakai payung..huhuhu langsung tak aku hiraukan..

kerana panas terik nie..pasti sedap dapat kan..lega tekak..hehehe..pic kat bawa nie..pic masa lalu..bila lihat, wahhh terasa ingin lagi minum air kelapa nie..

bila la akan dapat lagi air kelapa sejuk nie..huhuhu menunggu la..apa lagi dekat2 nak pose nie.pasti banyak nanti d'jual..tunggu je la.

| panas + lega dgn air kelapa |

Tuesday, July 26, 2011

Lama Berganti Baru

Tak ada lama..tak kan ada yang baru..betulkan..dunia sentiasa berputar..kejap d'atas kejap d'bawa..begitula putaran kehidupan..alamak apa melalut nie...hehehe..

ok aku nak cerita pasal duit syiling malaysia la nie..korang mesti da dengarkan atau da baca pasal syiling baru yang akan d'keluarkan menggantikan lama..biasa la..mahuakan perubahan dan lebih kebaikan...ceh itu ayat aq je ok..lalala..

so nie la muka lama duit syiling yang sekarang kita gunakan..semua dalam warna perakkan..apa
.
.
.
v
manakala nie la duit baru yang akan d'keluarkan oleh bank negara..kita tunggu je la kemunculan syiling baru nie..tapi kali nie..duit syiling baru nie..ada berwarna emas ok..duit syiling 50sen dan 20 sen..setiap nilai syiling tue ada motif yang tersendiri..nak lebih jelas..klik la pic kat bawa nie..supaya nampak besar..ok
.
.
.
v
lama ke baru ke nilai tetap sama bah kan...hehehe yang penting kita bersatu..eh apa nie..sekian la dulu..

| duit kertas tak d'tukar ke |

Blog Tersenarai Dalam MyTawau Rupanya

hehehe..senyum dulu kan ^___^

tadi membuat BW kat blog dan website la..saje nak cari bahan bacaan..tetiba masuk plak website myTawau.com ..lama tak singgah kan..so godek punya godek wensite nie..ternampak plak benda nie
.
.
.
.
v
wahhhh baru perasan Blog ima tersenarai rupanya kat website mytawau nie..klu tak percaya cuba klik SINI

apa pun..tq so much la kerana senaraikan blog buruk ku nie..hehe..korang klu rasa nak tersenarai..cuba baca syaratnya kat SINI

hehehe..suka2..love MY TAWAU . Love MALAYSIA

| SABAH TANAH AIRKU |

Ok Sudah Guna Detox Tue

Alhamdulilah akhirnya semalam sudah aku guna Detox tue . . ala kan semalam aq ada bagi tau pasal detox yang member aku bagi try tue..nak tau yang mana, klik SINI

so nie la hasilnya setelah 7 jam melekat d'kaki kiri..hitam tue..huhu

nie la setelah 7 jam melekat dekat kaki kanan..huhu hitam dan berminyak dehh

so nie la hasilnya..dua2..huhu kiranya banyak betul la toksin dalam badan aku nie..huhuhu..tapi semalam memang tido sedap je..

emmm member aku cakap..kene pakai malam jumaat lagi...ok so nanti nak try la lagi....hehehe

| ok da sikit |

Monday, July 25, 2011

Terima Kasih Kerana Datang Lagi

"Terima Kasih kerana datang lagi ke blog ini"
ucapan nie d'tujuka kepada semua blogger dan seseorang yang akhirnya berjaya mencari blog aku..walaupun aku da tukar url..memang hebat la orang tue....

apa pun kepada dia..terima kasih la kerana singgah..ku hargai kehadiran mu..kau akan selalu datang lagi kan...hehe tak pe, datang je..ta marah pun..

tapi kali nie kedatangan mu..hanya tuk membaca je la..nak komen boleh..ko kene la ada blog juga kan..hehe tau pun nak komen sangat add fb aq..hehe..sebab rasanya aq tak suka pada orang yang komen tak ada nama..hehe, aq akan ignorekan je

tutup telinga dan pandang sepintas lalu je

aq berblog nie..bukan nak cari musuh taua pun nak buat duit..aq berblog nie sebab aq nak cari kawan..nak cari maklumat ke..cari gambar ke..bukan nak cari gaduh...jadi klu engkau nak komen..dengan makian dan kata2 kesat..baik ko membaca je la...lagi elok kan

ok la semoga ko selesa dalam blog aq nie..semoga apa yang ko baca..terhibur hati mu..senyum selalu la endaknya....jangan marah2..nanti cepat tue...

| lalalala |

Mari Bagi Hilang Toksik

Toksik . . semua orang pasti tak suka kan..aku juga tak suka..itu sebab la aku cari cara nak hilangkan toksik..dan tadi..masa keluar lepak dengan member aku..aku telah d'syorkan kepada satu benda yang boleh mengurangkan toksik dalam badan...nie la bendanya
.
.
.
Detox Foot Patch
.
v
tau kenapa aq nak guna benda nie? sebab aku selalu sakit kepala bah..klu tak kiri, kanan..dan selalu letih dan bahagian mata aq nie agak gelap..mungkin kurang tido kot...so aku perlu buat sesuatu..dan mamber aa suruh la aq guna....

ok malam nie nak try la guna...semoga adalah perubahan
.
.
.
v
pakai satu tuk kaki je dulu. nak tengok apa kesan yang d'dapat esok...hehe
.
.
v

| semoga ok la |

Epal Ke ? Cendawan Merah ?

ari nie nak kongsi dengan korang tentang satu benda nie..merahhh tue..hehhe..ok malas nak cerita panjang nie...saja nak tanya ler..klu korang nampak pic nie..korang rasa ape ek?

ok nie la picnya..cendawan merah ke?
.
.
v
nie plak korang rasa epal merah ke? ek?
.
.
.
v
eh!! nie epalkan korang..yeke? korang rasa epal ke? emmm
.
.
.
v
epel ke? cendawan merah ? huhuhu..

| ape dia? |

Friday, July 22, 2011

Mari la Cuba ! ! !

walaupun aq nie tak boleh sangat makan jagung..tapi selera te terkadang tak boleh d'bendung sangat kan..so selalu juga la langgar..sama la juga dengan kacang...tapi kali nie tak mau cerita pasal kacang...nak cerita pasal sup jagung..kikikikiki

entah apa sebab terasa nak kongsi resepi sup jagung nie..hehehe tapi nak juga la..hahaha..walaupun sebenarnya tak reti masak..hahaha opsss pecah rahsia plak...tanpa berlengah meh la kita jengok2 resepinya...

bahan-bahannya:
| 3 ulas bawang putih (cincang halus) |
| isi ayam (d'hiris) |
| 1 sudu lada sulah hitam dan putih |
| 1 sudu sos tiram |
| 1 1/2 kiub stock ayam |
| 250ml air suam |
| 2 sudu tepung jagung (campur dgn air) |
| 1 tin jagung krim |
| 1 biji telur |
| isi ketam (sekiranya mahu letak) |
| garam dan perisa secukupnya |
| minyak tuk tumis |

cara membuatnya
Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga naik bau. masukkan isi ayam, sos tiram, lada sulah putih dan hitam dan gaulkan selama 3 minit. masukkan air suam dan stock ayamdan kacau selama 3 minit. masukkan jagung, telur dan isi ketam dan kacau rata. masukkan garam dan perisa secukupnya. kacau hingga naik bau. masukkan tepung jagung yang telah d'campur dengan air sedekit demi sedikit untuk mempelikatkan lagi sup tersebut. itu ikut suka hati korang. tadahhhh siap masak ^____^

| apa la rasanya tue yer |

Thursday, July 21, 2011

Mangga Punya Pasal

ambekkk ko mangga punya pasal . . .sanggup p tempat jauh ambil . .hehehe..cukup la 2 biji je d'post, kalau banyak2 takut plak banyak yang berbaris kat depan umah

dapat je mangga..secepat kilat d'potong dan masa tuk makan..apa lagi d'cicah dengan air asam jawa campur gula melaka...hahhhhh tak ko telan liur...hehehe

| jom merasa . . nyam nyam |


Tuesday, July 19, 2011

Siap Sudah . . . Yehaaa

wahhh masuk bulan Julai nie..alamak da nak abis bulan Julaikan...hehehe tak lama pose la plak...hehehe tak sabar nak raya nie..opssss lariiiii tajuk...back to title yer...

ok..kerana da pertengahan bulan Julai..maka cikgu cikgu sibuklah nak membuat ujian kan..ujian bulan julai la katakan...ok d'sebabkan itu..maka aq juga menaip soalan la..ok MATEMATIK ok..ambek kau..paper 1 dan paper 2 tue..haaaa abis ko aq jadi rajin..hahahaha

setelah semalam 1 hari EMO teruk...mood pu xada la..jadi keje d'siapkan waktu malam..hahaha ambek ko..esok nak kene submit....lajuuu la menaip...dan akhirnya..tadahhhhhhh Siap Sudah soalan...

ambek ko sampai masuk dalam sampul besar ok..eh salah dalam sampul surat tue..cover letter nak mintak keje la sekali dengan resume...hehehe..tapi yang dalam pendrive tue koje da siap d'taip

nie la..dalam pendrive yang d'maksudkan...ambekk ko lagi...matematik tahun 3 OK..sekolah rendah la....hehehe..nasib sekolah rendah, banyak nak d'taip..hahahahahah..salah lagi, patut tak suka kan..nie suka plak..hehehe..sebab best ape menaip..kalau rajin datang la..kalau sudah malas...nak taip no 1 pun punya la susah...

ehhhh lari tajuk lagi....eh cukup la membebel nie..yang penting kerja siap...yehaaaaaaa

| alhamdulillah |

BEN ASHAARI AJAK TUKAR LINK

jom tukar link sama . .nak join klik la SINI

| hehe suka join tau |

Ais Cream OK

panasss membahang ok..apa lagi mesti la cari yang sejuk..bukan ima je ok yang mencari benda sejuk..tapi si baby nie juga la..hahahaha

kedekut betul OK dengan ias cream dia..tak boleh nak mintak sikit..rasa apa la lagi..tersentuh sikit..mula suara merdunya kedengaran..hahahaha

punya la kedekut..sampai nampak kita pun tak mahu ok..sebab tak mahu d'minta ya..eeee dasar oo si baby nie

mukanya mula sudah nak mengamuk..sebab aq mintak sikit ais dia..hahaha suruh beli sendiri ok..padahal yang bagi duit..ima juga...aduiiii la anak buah aq nie..

apa pun ais cream tue sedap ok..perisa kacang merah plak tue..aduiiiii la...hehehe...nasib nak jalan..klu tak memang da lama rimbat juga ais cream tue...hehehhe

| tunggu esok nak juga beli |


Monday, July 18, 2011

U & I

untaian jiwa membuat aq sedar betapa kecilnya aq d'mata mu Ya Allah . .apakah masalah yang berlaku ini . . memberi peringatan kepada ku bahawa Engkau selalu ada saat kita memerlukan MU . . .

sedeynya aq saat ini..bergaduh itu lumrah dalam perhubungan..dan kali ini, aq redha pada peperangan hati..kerana kesilapan ku..

selingan kata indah

U & I
Macam mana U nak eja C_NTA klu tak ada I ?
Macam mana U nak eja R_NDU klu tak ada I ?
Macam mana U nak H_DUP tanpa I?
sebab itulah dalam hati U kene selalu ada I
kerana I & U tak bisa d'pisahkan

| U ada I |



Saturday, July 16, 2011

Berblog Sambil Minum Cola

huhuhu panas yang terlampau menyebabkan aku ke kedai mencari sesuatu yang dapat melegahkan tekak..

tadahhhhh Cola la yg aku dapat
.
.
.
.
v
sambil sambil BW dekat blog kawan kawan..heheh enjoy

| ^___^ |

Bad Mood : Arghhhh! ! !

tetiba mood berubah...gerammmmmm!!!!! seperti nak teriak je..kenapa selalu buat mcm nie hah!!!!!! memang langsung tak nak paham hati orang la...

semua d'rancang hari nie..CANCELLLLLL!!!!!!!!! benci!!!!!!!!! tau tak..gerammm!!!!!!! juga..dan akhirnya..SILENT la..eeeeeeeee nak je mencubit orang !!!!!!!

tidoooooo!!!!!!

| benci yang merosakkan mood nie |

BEN ASHAARI : RAYA

sape nak join kat SINI


PANAS ! ! ! ! !

fuhhhh panas betul hari nie..tak tahan langsung la..angin yg datang pun panas je..tekak plak asyik kering je..huhuhu tak suka tul keadaan mcm nie la..

dah la panas..hati pun ikut panas juga..aduiiiiiii memang la bertambah tambah panas...eee macam nak mengamuk plak..hukhukhuk

tapi apa pun..nak juga trun bandar..bawa payung pun bawa payung la..janji aq nak g kasi sejuk hati..terasa nak g cari wedgess KFC plak..sedap nie..makan panas panas..hahahha

| korang nak ke? tunggu yer |