"Ya Allah Berikan kekuatan dalam mengharungi setiap perjalanan di dunia ini. Semoga beroleh kebaikan dan di jauhkan segala kejahatan. Aamiin"

Rindu Akan Selalu BersamaMu Ya Allah , Kirimkan Juga Rinduku Ini DiHatinya Setiap Saat.. Aaminn

Sunday, March 20, 2011

BEN ASHAARI : Terima Kasih IBU !

ehemmmm abang Ben buat segmen lagi la..meh join sama ima...klik cnie ok => BEN ASHAARI

ok. . ok part penting sekali letak banner abang Ben..Abang Ben klu tak letak tak le join yer..hehe gurau je..ok done !

Part ke dua plak...Cerita Kenangan Bersama Ibu :

kenangan bersama bersama ibu yer...memang banyak sangat...yang paling tak boleh lupa..masa majlis konvokesyen ima tamat belajar kat UUM...dengan hanya berdua dengan mak je..kami tempuh perjalanan ke Kedah..haiiii memang sangat mencabar.....sampai sesat sampai ke Perlis ok..hahaha..da la bekejar nak ambil jubah konvo..dalam perjalanan itu, mak tak henti2 membebel..aduiii naik bingit telinga..tapi senyum jak....last2 sampai...terus mak ucap syukur..fuhhhh...mak yang betul2 risau yer...ima nampak mak pun..jadi sedey...mak yg risau sangat..ima tak dapat jubah konvo tue...ok...bila tiba hari konvo plak..paling best..hujan lebat ok..so suasana sangat la sesak...korang tau la klu konvo kan..penuh sesak dengan family pelajar...masa nak kuar tue...ima terpisah dengan mak..aduiiii risaunya ima..takut mak hilang..nasib baik la makcik ima ada sama..klu tak..ima tak tau nak buat apa time tue...tp yang paling penting....jumpa je mak..ima dapat jambangan bunga dari mak..aduiiiiii gembira sangat2..tak perna dapat bunga sebegini...last2 nampak mak nangis..terharu dan gembira katanya...ima jadi sedey plak masa tue..terima kasih mak..kerana pengorbanan mu..ima sampai ke tahap itu..sayang mak...(ok part 2 selesai..sampai ke 100 perkatan nie....hehehe)

part 3 plak : Antara ibu dan Ayah , Siapakah yang anda lebihkan ?

klu ima..ima akan lebihkan ibu..sebab ayah da meninggal..cuma ada ibu je..so ima akan lebihkan segalanya tuk ibu ima..tapi tetap ayah d'sayang juga...

Part 4 plak : sanggup ke tinggalkan ibu dan ayah kat rumah orang tua ?

TAK SANGGUP..ibu adalah segalanya...insyaAllah selagi nyawa d'kandung badan..ima akan menjaga ima sampai akhir hayatnya....amin..

Part 5 plak : Pendapat mengenai anak-anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka ?

emmm anak yang macam nie..susah nak cakap...tak menghargai kasih ayah dan ibu..lom apa apa lagi dah merebut...itu kalau orang tua masih hidup..klu da meninggal..mesti berbunuh..uiiii takutnya..jauhkan lah dari keluarga kita....

. . .ok da abis jawab, sayang ibu..love u Mak. . .

6 Sudah Luah:

nadiemsharmz said...

salam...jengok dan baca entri segmen incik ben...=)..hargailah ibu anda!

sis ex student uum eh...my super senior le nih..hehhe

mas saari said...

salam singgah n follow!
memang sedih kalau bercerita pasal ibu, jadi hargailah ibu anda selagi dia masih ada~

cik fza said...

hargailah ibu selagi ibu masih ada.

ScarletRooF said...

ibu..

seorang yang sanggup buat apa saja untuk kita kan..

Cik Sue said...

syurga dibawah telapak kaki ibu..hargailahselagi hayat mereka masih ada... =D

solo molo said...

bersama-sama berusaha menjadi anak yg s0leh dan s0lehah...
serta menggembirakan mereka semasa hayat mereka...