"Ya Allah Berikan kekuatan dalam mengharungi setiap perjalanan di dunia ini. Semoga beroleh kebaikan dan di jauhkan segala kejahatan. Aamiin"

Rindu Akan Selalu BersamaMu Ya Allah , Kirimkan Juga Rinduku Ini DiHatinya Setiap Saat.. Aaminn

Thursday, November 25, 2010

~eh! Password Tue Penting~

As salam semua...kunci..betapa pentingnya kepada semua orang..tak kira lah kunci umah ke..kunci kereta ke..kunci almari ke..kunci bank ke..n kunci la seluar korang(zip seluar)..hehehe buat lawak kejap.....tp bila kita masuk ke alam maya nie..kunci sangat penting..d'alam maya nie kunci kita adalah password....ini sangat penting....

password nie adalah sangat penting kerana tuk mengelakkan daripada individu menceroboh masuk ke dalam maklumat peribadi kita...segala perlu mempunya password..blog ke..laman sosial ke..email ke..apa pun yang berkaitan alam maya..perlukan password...

so..klu ada orang nak meminta password korang..plzzzz jangan la bagi..biar pun orang itu kawan baik kamu..kecuali la dia suami kamu..bukan kita xpercaya kepada kawan baik kita..tetapi hati orang nie sukar tuk d'jangka..luar nampak je baik..tp dalam kita xtau sebaik mana kah mereka...

tapi..bg yang da berkawen/bernikah..dorang nie klu sebut da kawen..kebanyakan da ckp kawen..tp nikah xlagi..opsssss aq da lari dari tajuk...hehehehe....bg yang da nikah tue..terpulang pada korang nak kongsi atau x..kerana kepercayaan tu penting dalam hubungan kan...so korang paham la kan...
aq menimbulkan isu password nie kerana..aq perna dengar cerita yer..bukan terjadi pada aq..cerita kawan ku yang memberi password kepada kawannya..last2 segala maklumat yang ada dalam lama sosial dia..telah d'ubah..lebih teruk lagi..orang tue telah memalukan empunya laman sosial berkenaan..yang teruknya..empunya laman tue telah mendapat malu yang sangat hebat..

so korang pikir la...nak bagi atau x password korang kepada mereka2 yang anda percaya...ya percaya boleh percaya cuba..jangan terlalu letak 100% kepadanya...ima bagi tau nie..supaya ima juga akan sedar akan penting password nie......

p/s: aq akan sentiasa percaya kepada mu..tp jangan mintak password..e2 boleh mendatangkan pergaduan kepada kita..=)

7 Sudah Luah:

cik QasehThya said...

hehehe...
pernah ceroboh ex punye email..
tu pon delete semua email yang Qaseh bagi kat dia.. :)

http://najwaqaseh.blogspot.com/2010/10/selongkar-untuk-mengetahui-sesuatu.html

tinta_emas82 said...

imah.. abg ziarah blog imah.. macam mana abg nak buka pintu hati yg terkuncui?
mana nak cari kuncinya?
http://kepuncakmahligai.blogspot.com/

QueenImah said...

qaseh..hehehe..da perna ceroboh yer...xpe diam2 je..shhhhhh...

tinta..emmm nak buka hati yang berkunci kene la minta kunci tue pada enpunya hati....

Redbloodsnow said...

a'ah MMG SGT PENTING password tuh kan. make sure pick ur password benda alah yg mmg org x taw...hehe.

elakkan dr menggunakan birtdate kan. bahayos...hehe

QueenImah said...

yer kak zie...birtdate tue la yang selalu orang dapat teka...

Anonymous said...

aq pernah terkena.

QueenImah said...

yeke..so sekarang nie hati2 la yer...