"Ya Allah Berikan kekuatan dalam mengharungi setiap perjalanan di dunia ini. Semoga beroleh kebaikan dan di jauhkan segala kejahatan. Aamiin"

Rindu Akan Selalu BersamaMu Ya Allah , Kirimkan Juga Rinduku Ini DiHatinya Setiap Saat.. Aaminn

Sunday, September 25, 2011

Pengguna Facebook, Penting Nie Tolong Baca Yer

As salam kepada semua warga blogger
nie nak sampaikan sesuatu kepada yang ada akaun fb terutamanya

kepada semua kawan2 dan ahli keluarga ima di facebook
boleh tolong ima ke? tapi nie juga korang boleh suruh kawan2 korang lakukan..ok mari mula kepada tajuk

kawan2 ku sekalian..tolong sy buat benda nie yer
halalkan mouse aanda pada nama saya..dan satu kotak akan keluar seperti dalam picture d'bawa nie
.
.
.
v
kemudian klik pada SUBSCRIBED ok..dan satu kotak akan keluar lagi seperti picture d'bawa nie yer
.
.
.
v
cari "Comments and Likes" dan klikkan d'ctue [ uncheck the choice ] seperti picture d'bawa nie..lihat pada box yang ima merahkan
.
.
v
setelah itu selesai...emmm mesti korang terpikirkan nape ima suruh korang buat mcm tue..mesti la ada sebabnya..nak tau ek..ok2

sebabnya untuk mengelakkan ape je komen yg ima tinggalkan pada post/status/gambar dekat kawan2 menjdai terlalu umum sehingga boleh di'lihat oleh orang2 yang xsepatutnya melihat...hehehe mcm tue ler...

terima kasih dengan pertolongan kengkawan ok...dan jangan lupa copy paste benda nie kat wall korang ok..ini adalah untuk mengelakkan "setiap perubahan" anda d'post di bahagian kanan HOME fb akan menjadi tontonan ramai...

selamat mencuba ^_^
sumber nie dari

2 Sudah Luah:

KhaiRin said...

xde fb la..

btw, blog ni x de link la..nnt create ye

Aku Bah Nie Imah said...

@KhaiRin xde link mcm mn tue yer